Koningsschieten 2022

Geschreven door: Maurice Fransen | 15-06-2022


Eindelijk kon het koningsschieten weer door laten gaan, na 3 jaar. Het gildeterrein was ook helemaal opnieuw ingezaaid en de schutsboom opgeknapt. Alles was klaar. Totdat een paar dagen voor Pinksteren plotseling de weersvoorspellingen veranderden. Na uitgebreid overleg werd er besloten om uit te wijken naar Schutterij Wilhelmina in Oeffelt. Zij hadden hulp aangeboden, aangezien zij ook een clubgebouw met overdekt terras hebben.

Onze koningsdag begon nog droog en na de mooie heilige mis met gilde-eer konden we gelukkig nog het overvendelen en de vendel- en trommelgroet voor de kerk doen. Daarna werd Marius Gieben gehuldigd voor zijn 50 jarig jubileum.  ’s Middags kwam de regen met bakken uit de hemel. In plaats van een mooi optochtje door het dorp, is het gilde toch maar met auto’s naar de schutsboom gegaan. Met de nodige extra voorzieningen kon gelukkig het schieten wel gelukkig doorgaan. Bij de jeugd werd Femke de Wit onze nieuwe jeugdkoningin, na het 61e schot en bij de volwassenen werd ons nieuwste lid Gareth Keal koning, na het 225e schot.

Het bleef echter continue regenen, dus een optochtje terug naar het gildehuis en onderweg de koningin ophalen kon helaas niet doorgaan. Ook de huldiging voor het oude raadshuis van Oeffelt is komen te vervallen. Maar met een beetje improvisatie werden de jeugdkoningin, de koning en de keizer toch binnen bij café Die 2 kunnen huldigen, zoals op de foto zichtbaar is.

Gerelateerde artikelen


Kerstmis 2021
Meer lezen
Gemeentelijk Koningsschieten 2021
Meer lezen
Alternatieve koningsdag 2021
Meer lezen