Koningsdag 2023

Geschreven door: Maurice Fransen | 11-06-2023


Koning Ronny en jeugdkoningin Femke!

1e pinksterdag was het jaarlijks koningsschieten van gilde Salvator Mundi Oeffelt. Deze mooie en zonnige dag begon ’s ochtends met een heilige mis en het overvendelen bij de kerk. Ook werd er weer een nieuwe groepsfoto gemaakt. Na een korte rondgang door het dorp naar het gildehuis werden eerst de jubilarissen Jack Bussers en Gerrit de Haas gehuldigd voor hun 40-jarig lidmaatschap en al hun inzet. Er werd stilgestaan bij de overleden gildebroeders Jacques Haerkens en Leo de Wit.

Na een heerlijke lunch ging het gilde in optocht richting het gildeterrein. Het koningsschieten begon traditioneel met de heerenscheuten. Pastor Tullemans loste samen met prins Gijs en adjudant Twan van de Leemknejers de heerenscheuten. Bij de jeugd schoot Maddy Bussers na 70 schoten bijna de vogel naar beneden. Er bleef echter nog een klein stukje hangen.  Femke de Wit schoot zich daarna voor het 2e jaar tot jeugdkoningin. Bij de volwassenen was het een pittige strijd. Er waren ook nog 5 keizerskandidaten. Na 415 schoten schoot Ronny Graat de vogel eraf en werd koning. Ria Theunissen was onderkoningin en Jan Aldenhoven bleef keizer.

De optocht terug naar het gildehuis ging uiteraard door de woonwijk van de nieuwe koning, waar de hele buurt hem luid toejuichten. Bij het gildehuis werden de koning, keizer en jeugdkoningin gehuldigd met een vendel- en trommelgroet. Daarna werd er nog uitgebreid nageborreld in het gildehuis.

 

Gerelateerde artikelen


Kerstmis 2021
Meer lezen
Gemeentelijk Koningsschieten 2021
Meer lezen
Alternatieve koningsdag 2021
Meer lezen